Žufánek

Lihovar Žufánek byl založen v roce 2000 manželi Marcelou a Josefem Žufánkovými a jejich syny Martinem, Josefem a Janem v obci Boršice u Uherského Hradiště. Poctivě jako jedni z prvních prošlapával cestu v barech, aby začali nabízet české prémiové destiláty. Dneska jsou ikonami mezi malými lihovary a to jak vysokou kvalitou, tak velkou prací, kterou odvedli v medializaci oboru.
- Ovocné destiláty: Firma se specializuje na výrobu tradičních ovocných destilátů, jako jsou slivovice, hruškovice, meruňkovice a další.
- Gin: Jeden z nejznámějších produktů je OMFG gin, což je limitovaná edice ginu, která se každý rok vyrábí s jednou speciální bylinou navíc.
- Absint: Žufánek vyrábí také kvalitní absint, který je ceněn nejen v České republice, ale i v zahraničí.
Čistě ovocný charakter je tak mírně potlačen a višňová chuť přechází náznakem do portského buketu a jemné lihovitosti.
39
45
Novinka
Reprodukce jedné z nejstarších dochovaných absintových receptu na světě, která vznikla přesně 220 let.
1257
218
36
1070
197
Likér se získává macerováním medových plástů v jemném, 35% destilátu z medoviny.
40
Najdete mezi nimi tradiční koření, jakým je jalovec, koriandr, puškvorec, andělika, ale i netradiční v podobě grains of paradise, levandule či lípy srdčité. Nám z něho utkvěla...
41
46
221
Výsledný destilát je právě tak dobrý, že pomocí míchání různých odrůd si zachovává skvělou chuť, vůni a je zaručená dlouhodobá kvalita.
31
Každý jednotlivý plod musíte vzít minimálně 10x do ruky, než se z něj stane kvas. Měkkost a tím pádem vhodnost k destilaci lze zjistit pouze hmatem.
1111
240
Ochutnejte s námi tradiční české likéry ve výhodném setu.
506
AMAVE absinth je lahodný, aromatický a hutný čirý absint ve stylu utajovaných švýcarských les bleues. Tradiční byliny, kterými se absint barví na zeleno, jsou v tomto...
462
Vyrobená průtahovou destilací plodů jalovce bez jakéhokoliv přídavku cukru či aromat.
251
Základ tvoří velejemný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření.
43
OMFG 2024 obsahuje Osmanthus fragrans. Vonokvětka libovonná, též nazývána jako Olivovník libovonný či sladký voňavý květ. Chuťový mix jasmínu a meruněk, nasládlá a...
1164
Zráním v sudech získala výjimečné vlastnosti i specifický koňakový tón. Dubový sud předá svým vypálením do slivovice vanilkové a dřevité tóny.
32
461
Silná chuť je vyzdvižena díky anýzu a fenyklu. Celá tato směsice bylin byla týdny macerována v destilátu z tříleté medoviny a poté uložena do sklepa k dozrání.
38
Přírodní hořkost dolaďuje velmi jemné doslazení, spíše hořčí, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem a lehkou lihovitostí.
37
206
Sud ji dodává nejen zlatou barvu, ale i jemný vanilkový nádech.
34
535
257
273
49
Žufánkova meruňkovice se destiluje třikrát pro perfektní jemnost, vyzrálou chuť a intenzivní vůni
35
Na výrobu 1 litru Hruškovice je potřeba 12,5 kg šťavnatých hrušek Williams.
33
Ve vůni a chuti je cítit medová sladkost typická pro žluté plody (špendlíky, blumy) a nese si s sebou mírně nazlátlý nádech.
42
Úžasně svěží produkt, který neodmyslitelně patří k okurkovému létu.
47
44
Chuťově je mezi jablkem a hruškou s příjemnými citrusovými tóny.
235
48
Stránka 1 z 1 -
36 položek celkem