Bylinný likér
Češi jsou jedni z největších fanoušků bylinných likérů. O světové Becherovce, lokálním Fernet Stocku a nebo moderním Jagermeisteru nemluvě. Každý z těchto likérů chutná úplně jinak, což je dáno bylinkami a množství cukru. Stejně tak to je i u lokálních bylinných likérů a je těžké vybrat ten správný, my jsme pro Vás s našimi profesionálními barmany provedli nezávislý porovnávací test bylinných likérů ZDE.
Nejprodávanější

Recept pochází z 18. století pro čistý vanilkový likér a trvalo další rok, než se recept odladil do současné podoby se zachováním původní výrobní technologie - hmoždíř a...

Jsou v ní krásně cítít vlašské zelené ořechy, doladěné špetkou vymacerovaných bylinek. Bylinky lehce dominují nad ořechy. Sladkost likéru, je střední.

Nechají macerovat lístky máty peprné, pak se postupně do macerace přidává koření :-)
Becherovka, Fernet, Jakamarus či Poděbradská samička jsou nejznámější bylinné likéry, které vznikly jako lék zejména na podporu zažívacího ústrojí. většina receptur je starší než 100 let a pochází od našich babiček. Ale chuťě jsou rozdílné od sladkých až hořké likéry. Jejich podávání dříve bylo čistě lékařské po lžičkách, dnes mají největší oblibu jako digestivy po jídle, kdy nám pomáhají lépe trávit.