Gold Cock Sloe Gin 28% 0,7L

Kód: 1207
419 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Připravuje se macerováním plodů plané trnky v ginu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Trnkový, neboli SLOE, gin má svůj původ ve Velké Británii. Připravuje se macerováním plodů plané trnky v ginu. Získává temné zabarvení a sladce ovocnou chuť s nádechem trpkosti a hořkosti mandlí. 

Chutná skvěle vychlazený, jak samotný, tak v míchaných drincích. Trnkový gin doporučujeme kombinovat jednoduše se sodou nebo třeba tonikem. 

Gin z řady Gold Cock, který obsahuje koriandr, kardamon, anděliku, kosatec, lékořici, pelyněk, pomerančovou a citronovou kůru a samozřejmě černý jalovec. Vše je macerováno a průtahově destilováno ve velejemném lihu.

Doplňkové parametry

Kategorie: GINY a BOROVIČKY
Zpracování: macerace
Objem v L: 0,7
Obsah alkoholu: 25,1-29,9%
Kraj: Zlínský
Počet ks v kart: 6
Složení: macerát z plané trnky, tekutý invertní cukr, jalovcový destilát, líh

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

logo-goldcock

Gold Cock whiska má původ v Těšeticích na Hané, ale po krachu Selika n.p. některé výrobky, zásoby a známky odkoupila společnost Rudolf Jelínek ,která je vlastníkem této značky do dnes. Jejich vlastní destilace započala až v roce 2008, tzn všechno co je starší, tak ještě pochází z původní výroby. Ale pojďme na začátek historie Gold Cocku, která vychází ze znalostí a úspěchů whisky King Barley. Ta byla tak úspěšná, že se soudruzi s ní chtěli pochlubit na olympiádě v Moskvě, do Sovětského svazu se však mohly vyvážet jen destiláty s obsahem alkoholu do 40 %, a tak se těšetický tým v roce 1978 pustil do vývoje nové whisky. Její receptura byla odvozena od té původní, měla však požadovanou „voltáž“. Dostala název Gold Cock a na etiketu kohouta složeného ze zlatých obilných klasů, jenž měl symbolizovat úrodnost Hané, odkud pocházela základní surovina – sladovaný ječmen. Dneska Gold Cock, najdete v různých stařených verzí, rozdílné dřevo na finišování či barrel strengt cask. Více v našem rozhovoru s Mirkem Motyčkou.