Detailní popis produktu
Produkt je cenný a výjimečný oproti jiným ovocným destilátům tím, že není destilován z běžného jablečného kvasu, ale z cidru. Na podzim 2018 v BBCidre vylisovali mošt z místních jablek a za několikerého přetáčení nechali během zimy kontrolovaně fermentovat divokými kvasinkami. Další rok cidre dozrával ve sklepě. V červnu 2020 vyzrálý cidre destilovali v GALLI DISTILLERY. Destilát po řádném odvětrání nechali odpočívat rok v novém dubovém sudu, kde se do něj extrahovaly stopové prvky a třísloviny. V září 2021 destilát přetočili do sudu po portském víně, přivezeném za tímto účelem přímo z Portugalska. V něm destilát dále dozrával až do března 2023. Extrahovalo se do něj další aroma, vyhlazovala jeho chuť, získával svou konečnou barvu.
Lahvování proběhlo v říjnu 2024.
Zejména původ, doba a způsoby ležení charakterizují výjimečnost Renetu, jeho jedinečné tóny a vyladění.
Vzniklo 460 ks kusů 500 ml lahví s exklusivními etiketami a krabičkami. Každá lahev má své jedinečné číslo na etiketě.
Dne 18.10.2024 získal Renet 43% zlatou medaili v kategorii nejlepší jablkovice a stříbrnou medaili v kategorii nejlepší sudově zralá pálenka na soutěži Pálenka roku 2024.
Doporučujeme skladovat a konzumovat při teplotě okolo 18 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů, proto nedávejte do lednice nebo snad do mrazáku. Zbytečně se ochuzujete o její vůni a chuť.
Složení:
destilát z cidru, voda
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Po 15.letech pěstitelského pálení se rozhodli založit svůj ovocný lihovar GALLI DISTILLERY v panenské přírodě Lužických hor. Masterdestilatér Zdeněk Kohout a Radka Pifková Kohoutová jsou milovníky nejen tradiční destilace českého ovoce, ale zabývají se i macerováním netradičních likérů na 100% přírodní bázi.