Bairnsfather Viking Verte Absinth 65% 0,5L
Kód: 329
Související produkty
Detailní popis produktu
Bairnsfather Viking Verte Absinth jsou macerované čerstvé mladé bylinky, které byly sklizené ještě dříve než se rozsemenily. To jim dává plnou vitalitu a energii, kterou přenesli macerací do velmi zajímavého absinthu. Proto není tento absinthe dostupný celý rok, ale pouze pro čerstvé sklizni.
Bairnsfather rodina pochází z Jeseníků, kde na vlastních polích pěstuje pelyněk, který je základem všech absinthů. Je zelený díky přirodnímu chlorofylu a má jemnou a bohatou chuť s maximálním obsahem nedestilované směsi léčivých bylin.
Absint (též absinth; francouzsky absinthe; z latinského absinthium a řeckého ???????? apsinthion, pelyněk) je tvrdý alkoholický nápoj, jenž se vyrábí z pelyňku, anýzu a fenyklu (jedná se o tzv. svatou trojici). Pro dochucení se často využívají další bylinky, kupř. yzop lékařský, meduňka lékařská nebo badyán. Absint má přírodní zelenou barvu, ale může být taktéž bezbarvý. Nápoj je nezřídkakdy označován jako „zelená víla“.
“Louche efekt”
Absinth má byt ředěn s vodou v proměru 1:3. Aby znikl “Louche efekt” postupujtete takto:
Do sklenice dejte 4 kostky ledu, nalijte absinth podle chuťi a nechejte pár minut chladnout. Poté dolijte 2x více vody, než je obsah absinthu. Ve chvíli, kdy nalijete vodu do směsi ledu a absinthu, ztratí absinth svoji schopnost držet rozpuštěné látky z bylin, ty se stanou se viditelnými a způsobí mléčné zbarvení.
Studená filtrace

Náš absinth je napřed zchlazen hluboko pod nulu a poté filtrován. Tento princip funguje na základě teorie o molekularním pohybu a zaručuje nejčistší alkoholický nápoj pro Vaši konzumaci. Zároveň je tento proces (studená filtrace) důvodem, proč se tento absinth nezakaluje bez pomoci ledu. V tomto absinthu jsou odfiltrované pryč rozpuštěné oleje, které tvoří kalné efekty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Počátky této značky sahají až do roku 1992, kdy se Kyle Bainrsfather spojil s Martinem Seborem, legendárním českým výrobcem nejkvalitnějších absinthů své doby. Tragicky však ještě téhož dne Martin Šebor odešel ze světa, a tak se Kyle rozhodl převzít výrobu a pokračovat v odkazu mistrného řemesla macerace. Od té doby se specializuje především na absinthy a bylinné likéry, které vyrábí s nekompromisním důrazem na kvalitu, tradici a ruční zpracování. Klíčem k jedinečnosti jeho produktů jsou 100% přírodní suroviny, z nichž velká část pochází přímo z jeho vlastních polí nebo od prověřených lokálních pěstitelů. Jedním z nejdůležitějších prvků jeho výroby je neupravená kojenecká voda z hlubinného podzemního pramene, která nápojům dodává mimořádnou čistotu a jemnost. Pečlivý výběr bylin, prvotřídní líh a tradiční výrobní postupy pak dotvářejí charakter těchto výjimečných destilátů, které jsou synonymem řemeslné dokonalosti.
Jaká je cesta od suroviny k lahvi a co všechno obnáší ruční výroba těchto prémiových nápojů? Více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru s Kylem!